Odwiedź na Facebooku profil: NASZEJ SZKOŁY oraz WOLONTARIATU
Odwiedź na Facebooku profil: NASZEJ SZKOŁY oraz WOLONTARIATU

Ochrona danych osobowych

Obowiązek informacyjny RODO

SZANOWNI RODZICE! Zgodnie z postanowieniami ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO), Szkoła ma obowiązek przekazać rodzicom uczniów informację dotyczącą zasad i celów przetwarzania danych osobowych.

Naszym celem jest zapewnienie Państwa o tym, że dane Państwa dzieci przetwarzane są w sposób bezpieczny i zgodny z wymogami prawa. W związku z powyższym informujemy, że Szkoła Podstawowa nr 385 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Warszawie przetwarza dane osobowe uczniów (w tym dane osobowe ich rodziców lub opiekunów) zarówno w związku z realizacją przepisów prawa, tj. Ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. – Prawo oświatowe (Dz.U. z 2017 r. poz. 59 ze zm.), jak i na podstawie zgód na przetwarzanie danych osobowych, do celów związanych z promocją szkoły.

Administratorem danych osobowych uczniów jest Szkoła Podstawowa nr 385 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Warszawie z siedzibą: ul. Klimatyczna 1, 05-077 Warszawa

Szkoła zgodna z RODO

Informacje o przetwarzaniu danych osobowych uczniów SP 385

Pełna treść informacji o celach i zakresach przetwarzania danych osobowych uczniów i ich rodziców lub opiekunów prawnych, o prawach osób, których dane dotyczą, w tym także o prawie do wniesienia skarg jest zamieszczona na stronie internetowej szkoły oraz w gablotach znajdujących się w budynku szkoły w miejscach dostępnych dla rodziców i opiekunów.

Posiadają Państwo prawo dostępu do właściwych danych, ich sprostowania, a w przypadku przetwarzania danych na podstawie zgody, do ich usunięcia.

Administrator danych osobowych

Informujemy, że Szkoła Podstawowa nr 385 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Warszawie przetwarza wizerunki uczniów (w tym ich rodziców i opiekunów prawnych) do celów:

  • funkcjonowania systemu monitoringu wizyjnego realizowanego na podstawie przepisów prawa, tj. Ustawy z dnia 14 grudnia 2016 r. – Prawo oświatowe (Dz.U. z 2017 r. poz. 59 ze zm.) w celu zapewnienia bezpieczeństwa dzieciom oraz ich rodzicom

oraz

  • związanych z promocją szkoły – na podstawie zgód na przetwarzanie danych osobowych.

Administratorem danych osobowych (wizerunków) przetwarzanych w powyższych celach jest Szkoła Podstawowa nr 385 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Warszawie,

z siedzibą: ul. Klimatyczna 1, 05-077 Warszawa

Za przetwarzanie wizerunków w powyższych zakresach odpowiedzialność ponosi Szkoła.

Jednocześnie pragniemy poinformować, że zgodnie z obowiązującym prawem, Szkoła Podstawowa nr 385 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego w Warszawie NIE PONOSI odpowiedzialności za przetwarzanie i rozpowszechnianie przez rodziców danych osobowych, w tym również wizerunków dzieci lub innych rodziców (np. wykonywanie zdjęć, filmów na naszych uroczystościach, a następnie zamieszczanie ich w Internecie).

Prosimy pamiętać, że rozpowszechnianie danych osobowych innej osoby (w tym uczniów) wymaga uzyskania zezwolenia osoby, której dane są rozpowszechniane lub zezwolenia rodzica / opiekuna prawnego dziecka.

Namawiamy wszystkich do poszanowania wzajemnych praw.

Inspektor Ochrony Danych Osobowych  Szkoły Podstawowej nr 385 im. Marszałka J. Piłsudskiego  w Warszawie

Kamila Rudzińska-Kępka
kontakt:  iod.wesola@edukompetencje.pl

Inspektor realizuje swoje zadania ze wsparciem zespołu Firmy Edukompetencje.

podstawa prawna powołania i funkcjonowania Inspektora:

  • 37 – 39 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego I Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dziennik Urzędowy UE, L 119/1 z 4 maja 2016);
  • 8 – 10 Ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2018 r. poz. 1000).

Zarządzenie nr 3/2017/2018. Dyrektora Szkoły Podstawowej nr 385 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego  w Warszawie z dnia 31.07.2018 r. w sprawie wyznaczenia Inspektora Ochrony Danych Osobowych w Szkole Podstawowej nr 385 im. Marszałka Józefa Piłsudskiego  w Warszawie.

Skip to content
صور سكس ايراني arabysexy.mobi نيكنى
سكس صفاء ابو السعود hot-hard-porn.com زب كلب
زب صور arabnsex.com كس زبر
نيك الكس والطيز ar.bananocams.com فضائح فنانات العرب
افلام جنسية فرنسية sexsida.org ترامب سكس
قصص نيك البنات teentubeonline.com حاجات سكس
افلام سارة جاى todayaraby.com قضيب منتصب سكس
ينيك امه فى المطبخ trend-arabic.com رجل ينيك زوجته
سكس رعشه ar.apacams.com سكس مصرى ازواج
سكس الام اليابانيه sexoyporno.org قصص سكس مصوره محارم
اغتصاب شواذ yatarab.com كاريكاتير سكس
سكس ايرلندى esarabe.com ولد ينيك
صور بوس سكس arab2love.com سكسى نيك
نيك امهات سمينه bibshe.com صور سكس مرسومة
والد ينيك امه pornolaw.net افلام جيانا مايكلز